Het oog als spiegel van de ziel

De Euphrasiaplant (zie afbeelding) lijkt op het oog (signatuurleer), daarom wordt deze plant ook bij oogkwalen gebruikt; bijvoorbeeld in de vorm van Euphrasiathee (Compress), en ook als oogdruppels of als korreltjes: globuli in de klassieke Homeopathie. Verder worden ook Aconitum, Apis, Argentum Nitricum, Belladonna, Mercurius en Pulsatilla bij oogziekten ingezet. Het is natuurlijk belangrijk het juiste homeopathische product bij de juiste ziektesymptomen uit te zoeken en op te sporen. Een teken van wazig zien is vaak ook een aspect van migraine, wat vooral bij vrouwen voorkomt en dan ook in verband met halfzijdige (linkszijdige of rechtszijdige) hoofdpijn en of misselijkheid en lichtgevoeligheid.

Migraine ontstaat vaak door stress (vernauwing van de bloedvatten), overerving, allergie (chokolade, koffie, alcohol, vooral rode wijn, kaas en overvloedige voeding). Het is een soort nerveuze hoofdpijn, die periodiek kan optreden. Tips: horizontaal liggen in een donkere kamer, geregeld warme voetbaden (voor een betere doorstroming van het bloed: macrokosmos, microcosmos) koud washandje, hoofd wassen met koud water.

Homeopathische middelen die bij migraine ingezet worden zijn b.v. Belladonna, Glonium, Bryionia, Aurum, Nux Vormica, Arsenicum,Gelsenium, Ignatia, Spiegelia, Sanguarina.

Dr. Schuesslerceltherapie: Magnesium Phosphoricum, dus de nr. 7, de zogenoemde hete 7 genoemd.

Bij Staar: in het vroege stadium Calc. Fluoricum, Euphrasia, Phosphorus.

Mijn gidsen, engelen vertelden mij dat de informatie over migraine op de website geplaatst moest worden. Met dank aan mijn vriendin Benita met haar helping hands is dat nu ook gebeurt.

 

Homeopathisch EHBO
Arnikazalf, Arniflor bij kneuzingen en blauwe plekken.
Als vroeger bij de boeren een dier van een rots viel en een kneuzing en zwelling opliep namen ze het Arnika kruit, plant en wreven ze deze op de plek van de zwelling en de zwelling werd gauw minder. In de volksmond wordt de plant ook valkruid genoemd, dus altijd aangebracht als je valt en een kneuzing of zwelling oploopt.

Attentie: niet op open wonden gebruiken.

Daarvoor is Calendula dan wel de juiste plant. Ze gaat ‘s morgens met de zon mee, en staat om 12 uur in volle bloei en gaat dan ‘s avonds weer dicht. Calendula is goed voor de wondverzorging, je kan het innemen als thee. Het is er als babyzalf. Je kan er tinctuur van maken, en er zijn ook homeopathische korreltjes. Calendula is heel zacht en laat de wond gauw genezen.

Natuurlijk antibiotica